Muzeul Memorial SIGHET
Vizita on-line va permite sa accesati salile de la parterul muzeului si curtea interioara. Etajele 1 si 2 sunt disponibile numai in versiunea completa ce se gaseste pe DVD.

Pentru ca versiunea on-line a muzeului virtual sa poata fi vizualizata pe calculatorul Dvs. va trebui sa instalati urmatorul plug-in: 3DVIA Player. Acesta poate fi downloadat gratuit de aici (~aprox. 200KB).

De asemenea, pentru lansarea vizitei virtuale on-line trebuie sa aveti activata optiunea de vizualizare a pop-up-urilor din browser-ul Dvs..

Memorialul Victimelor Comunismului si al Rezistentei a fost gandit si initiat inca din 1992 de catre presedinta Aliantei Civice, Ana Blandiana, si realizat in urmatorul deceniu impreuna cu Romulus Rusan si o prestigioasa echipa de istorici, arhitecti, constructori si designeri.

Format dintr-un Muzeu - situat in fosta inchisoare politica din Sighet - si un Centru international de studii asupra comunismului - cu sediul in Bucuresti - Memorialul are ca scop reconstituirea si pastrarea memoriei unor popoare, in particular a celui roman, carora timp de jumatate de secol li s-a indus in constiinta o istorie falsa.